Hur går det till?

Lära-känna-träff

Den första gången vi träffas är till för oss att lära känna varandra och känna efter om vår personkemi stämmer. Denna träff brukar ta ca 30 minuter, den är gratis och är inte bindande. Efter träffen får man fundera på om man vill anlita mig som sin doula, om man vill det så bokar vi in en tid för nästa träff.

Två förberedande möten

Vi börjar det första förberedande samtalet med att prata om vad du/ni har för tankar, känslor och förväntningar inför förlossningen. Känner du en rädsla inför någonting speciellt? Har du haft en jobbig tidigare förlossning? Eller vill du bara ge din bebis bästa möjliga start i livet? Vi lägger upp dessa två möten efter ditt behov så att vi kommer fram till vad jag kan göra för att hjälpa just dig på bästa sätt. Vi bygger upp strategier för hur din förlossning ska bli en bra upplevelse. Jag lägger inga värderingar i dina val av till exempel smärtlindring, jag stöttar dig i dina val. Under det andra mötet så kommer jag att ge dig/er tips på olika övningar som man kan göra hemma för att förbereda sig inför förlossningen. Jag kommer att gå igenom andning, avslappning och olika massagetekniker samt övningar för att försöka vända på bebisen om den ligger i säte. Dessa möten tar ca 1,5 timme per gång.

Jour

Min jour startar 10 dagar innan beräknat förlossningsdatum och varar fram till dess att förlossningen startar. Under min jour kan jag garantera att jag är på plats inom 2 timmar från det att du hör av dig om att det är dags att föda. Om förlossningen startar innan min jour har börjat, så infinner jag mig på plats så snart jag bara kan.

Förlossningen

När man ser något tecken på att förlossningen är på gång så hör man av sig till mig, och när det väl är dags så kommer jag att infinna mig på den plats du har valt att föda inom 2 timmar. Jag finns hos dig/er som ett kontinuerligt stöd under hela förlossningen och stöttar dig efter dina önskemål. Stödet kan innebära att jag peppar, lugnar, informerar, masserar, kommer med förslag på olika ställningar, påminner om att äta och dricka, ser till att dina önskemål blir respekterade och pysslar om dig/er på bästa sätt!

Uppföljningsmöte

Jag kommer hem till dig en tid efter förlossningen för att prata om dina upplevelser, tankar och känslor kring förlossningen. Vi pratar om det tidiga föräldraskapet och allt som hör till.